Nacka Kammarkör har som mål att framföra omväxlande och bra körmusik, både sakral och profan, för att nå ut till en bred publik. Nacka Kammarkör har blivit känd för sina framträdanden med verk av de stora mästarna såsom Mozart, Brahms, Händel, Verdi, Monteverdi och Bach. Kören samarbetar med professionella musiker och solister av högsta klass.

Nacka kyrka utanför Stockholm är körens hemvist och det är här de flesta konserterna framförs. Publiken uppskattar programmen och strömmar till. Det är inte bara nackabor som besöker konserterna. Även stockholmare söker sig hit, trots hård konkurrens från innerstadskyrkorna. Ibland håller kören även konserter i innerstan.

Från att ha varit en liten kyrkokör i Nacka har Nacka Kammarkör utvecklats till en institution bestående av ett 40-tal sångare i åldrarna 20-70 år. Varje tisdag repeterar kören i församlingshemmet. Stämningen är god med många skratt. Och mycket sång förstås. Nacka Kammarkör arbetar inte enbart med de stora oratorierna utan även med en omfattande a cappella-repertoar med såväl nordisk körlyrik som utländskt innehåll.